En procent za kulturno dediščino

Zavod Dobra pot je že nekaj let na seznamu organizacij s statusom v javnem interesu, katerim lahko namenite svoj 1 % dohodnine. Tisti, ki ste to že naredili v prejšnjih letih, vam obrazca ni treba oddajati še enkrat. Tisti, ki pa ste nas spoznali letos in bi nas želeli podpreti, pa vabljeni, da do 31. decembra oddate spodnji obrazec. S tem nam boste omogočili, da tudi v prihodnje nadaljujemo s kakovostnimi programi za varstvo kulturne dediščine. 

 

 

Kaj pomeni namenitev dela dohodnine?

Vsak davčni zavezanec, ki je rezident Republike Slovenije, lahko do 1 odstotek dohodnine nameni za financiranje splošno-koristnih namenov. Takšna donacija nič ne stane, saj gredo ta sredstva sicer nerazporejena v državni proračun. Če pa jih namenite eni od organizacij, ki delujemo v javnem interesu, s tem podprete razvoj družbenokoristnih dejavnosti.

Zakaj svoj odstotek dohodnine nameniti Zavodu Dobra pot?

Zavod Dobra pot smo neprofitna nevladna organizacija, ki si že vrsto let opozarja na pomen kulturne dediščine in si prizadeva za za njeno ohranjanje. Morda nas poznate po arheoloških pohodih, pletarskih in zeliščarskih delavnicah, apllikaciji Zapisi spomina ali mladinskih projektih, v katerih kulturno dediščino približujemo mladim. Velik del naših aktivnosti se izvede prostovoljsko, zato nam bo vaša donacija zagotovila kritje dela stroškov in nas spodbudila v prihodnje podvige.

Kako namenim del dohodnine Zavodu Dobra pot?

Na voljo imate dve možnosti:

1) Prva je ta, da v spodnji obrazec vpišete svoje podatke, kliknete "Prenesite PDF", da obrazec natisnite, in ga osebno ali po pošti dostavite na najbližji finančni urad.

2) Druga možnost pa je, da vlogo oddate prek sistema eDavki. Naša davčna številka, ki jo morate v tem primeru vpisati v sistem eDavki, je 10740309.

 

 

 
objavljeno: 01. 11. 2021

Twitter Facebook