Mladinska izmenjava v Španiji

Iščemo udeležence ali udeleženke, stare med 18 in 28 let!

Iščemo udeležence oz. udeleženke za mladinsko izmenjavo v sklopu projekta ARACNE, ki bo potekala letos med 4. in 11. septembrom 2022 v španski vasici Granja de Rocamora.

Odprtih je 8 mest za mlade med 18 in 28 let + dodatno mesto za vodjo skupine (za vodjo starost ni omejena).

Če si želiš spoznati skrite kotičke ruralne Španije, izkusiti življenje na podeželju, spoznati ljudi, ki ohranjajo stare poklice, in raziskovati naravno in kulturno dediščino regije Alicante, je ta projekt ravno pravšnji zate.

Namen projekta je spoznavanje bogastva, ki se skriva v podeželski dediščini, in odkrivanje potencialov, ki jih ta ponuja. Tako v Španiji kot v Sloveniji opažamo odseljevanje mladih iz podeželja in izumiranje starih rokodelskih veščin na račun hitrega življenjskega sloga in masovne proizvodnje.

Projekt ARACNE je bil razvit z namenom povezovanja generacij, učenja mlajše generacije od starejše in iskanja potencialov, ki jih lahko najdemo v starodavnih rokodelskih veščinah in poklicih, ter ustvarjanje možnosti za povezovanje le-teh s podjetništvom in gonili za razvoj podeželja na način, da se ohranjajo naravne in kulturne danosti lokalnega okolja.

Vsi udeleženci septembrske izmenjave bodo imeli možnost udeležbe tudi na 2. izmenjavi, ki se bo odvila poleti 2023 na Krasu v Sloveniji.

Stroški potovanja, nastanitve in prehrane so kriti iz programa Erasmus+, za udeležbo je obvezno znanje angleškega jezika in zanimanje za tematiko projekta. Prednost imajo kandidati, ki bi se želeli udeležiti obeh izmenjav in na podlagi izkušenj širiti zavedanje o pomenu naravne in kulturne dediščine ter ustvarjati možnosti za razvoj podeželja.

Več o projektu: KLIKNI TU (v ang)

>>>>> PRIJAVNICA <<<<<<

Prijave so odprte do konca julija!

*Več info na nava.vardjan@dobra-pot.si.

 

 
Ministrstvo za javno upravo(Projekt ARACNE se financira v okviru programa Erasmus+ Evropske unije, za organizacijo mobilnosti sta odgovorna Zavod Dobra pot in španska organizacija SURC.)

Twitter Facebook

Na projekt Prejšnji dogodek