Zavod Dobra pot je od lanskega leta na seznamu upravičenih organizacij, katerim lahko namenite svojih 0,5 % dohodnine. Zaradi prizadevanj na področju varstva in ohranjanja kulturne dediščine, nam je Ministrstvo za kulturo podelilo status organizacije, ki deluje v javnem interesu, torej v splošno korist na področju kulture. Če smatrate, da je to vredno podpreti, vabimo, da nam kot donacijo namenite 0,5 % dohodnine in nam s tem omogočite kakovostno opravljanje dela tudi v prihodnje.

Kaj je #nulapet dohodnine?

Vsak davčni zavezanec, ki je rezident Republike Slovenije, lahko v skladu s 142. členom Zakona o dohodnini do 0,5 odstotka dohodnine nameni za financiranje splošno-koristnih namenov. Takšna donacija nič ne stane, saj gredo ta sredstva sicer nerazporejena v državni proračun. Če pa jih namenite eni od organizacij, ki delujejo v javnem interesu, s tem podprete njeno delovanje in prispevate k razvoju splošnokoristnih družbenih dejavnosti.

Kako podarim 0,5 % dohodnine?

V spodnji obrazec vpišite svoje podatke, ga natisnite in ga osebno ali po pošti dostavite na najbližji finančni urad. Druga možnost je, da vlogo oddate prek sistema eDavki. Naša davčna številka, ki jo morate vpisati v sistem eDavki, je 10740309.

Časa za oddajo imate do 31. decembra 2019.

 

 

 
objavljeno: 07. 10. 2019

Twitter Facebook