O nas

V Zavodu Dobra pot smo združeni posamezniki, ki so nam skupni ljubezen do narave, spoštovanje do kulturne dediščine prednikov, želja po sodelovanju in povezovanju z ljudmi in veselje do življenja in dela. Prek delovanja v projektih si prizadevamo pokazati vzor družbeno-koristnega delovanja in spomniti na to, da vsak lahko nekaj dobrega prispeva. Kadar stopimo skupaj, bogatimo drug drugega. Verjamemo, da bomo z združenimi močmi, z mislijo na naše kulturno in naravno izročilo ter z inovativnim sodelovanjem ustvarili dobro prihodnost, kjer bo zaživela vrednota skupnega dobrega in sonaravnega delovanja.

 

Kaj počnemo?

  • pripravljamo izobraževanja, delavnice in usposabljanja, prek katerih gradimo vrednote, ki bodo temelj prihodnje družbe
  • razvijamo programe za opolnomočenje ranljivih posameznikov in krepitev vezi med ljudmi

 

Zakaj?

  • ker verjamemo, da so kulturni, vključujoči odnosi temelj nadaljnjega družbenega razvoja
  • ker vemo, da lahko kreativen in zrel posameznik spreminja svet okoli sebe na bolje
  • ker je bistveno, da si ljudje pomagamo in stojimo Skupaj

  

Kje smo?

Naše glavne aktivnosti se odvijajo na območju Brkinov v občini Divača, v neposredni bližini naravnega čudeža Parka Škocjanskih jam. Delujemo v izredno ruralnem okolju in vsakodnevno opažamo neverjetne lepote in potenciale slovenskega podeželja, obenem pa tudi njegove izzive. Smo zagovorniki podeželja, saj menimo, da je izjemnega pomena za kakovost človeškega bivanja in njegovo identiteto.