PHOTOSynthesis

Iščemo udeležence za fotografsko mladinsko izmenjavo!

Iščemo 7 mladih, starih med 18 in 29 let, ki se bodo med 23. 8. in 3. 9. 2024 udeležili izmenjave v poljskem Bytomu na temo spoznavanja fotografije in fotografskih tehnik. Stroški poti, nastanitve in prehrane so kriti iz programa Erasmus+. 

Glavne teme izmenjave:
1) ustvarjalnost in umetniško izražanje s fotografijo in likovno umetnostjo,
2) spodbujanje lokalnega aktivizma ter lokalnih tradicij in kulturne dediščine s srečanji z navdihujočimi lokalnimi aktivisti iz Bytoma
3) boj proti stereotipom o grdih mestih, sprememba podobe mesta z opazovanjem dobrih strani mesta in njihovo delitvijo z lokalno skupnostjo prek fotografije,
4) okolju prijazen način življenja (analogna fotografija je zelo dobro orodje za prakticiranje neproduciranja v umetnosti in življenju)
5) (med)kulturna izmenjava in hkrati boj proti stereotipom o drugih narodnostih, spodbujanje strpnega odnosa med mladimi in prebivalci našega mesta ter spoznavanje drugih kultur.

Izmenjava bo potekala v poljskem Bytomu, mestu, ki mu (kljub njegovim potencialom) pravijo, da je grdo in brez perspektiv. Je zgodovinsko mesto z lepo (čeprav skrito) arhitekturo in s številnimi ljudmi, ki želijo to mesto spremeniti in razviti. Med tednom bomo izvedli številne fotografske delavnice, vključno z digitalno fotografijo, analogno fotografijo, izdajo fotografij, na koncu pa bomo pripravili fotografsko razstavo s fotografijami udeležencev, ki bo odprta tudi za lokalno skupnost. Vsi člani ekipe so mladi strokovnjaki za fotografijo in bi radi delili svojo strast z vami!

Na izmenjavo vabimo mlade iz drugih držav, ki so ljubitelji fotografije - pri tem ni pomembno, ali imate kaj izkušenj ali ne ... Spodbudili vas bomo, da poskusite nekaj novega. Igrali se bomo s starimi fotografskimi tehnikami, kot so cianotipija, delo v temnici, camera obscura in se naučili več o digitalni fotografiji ali uporabi mobilnega telefona, saj tudi z njim lahko počneš lepe stvari, vendar veliko ljudi ne ve, kako!

*Poleg udeležencev je eno mesto na voljo tudi za vodjo skupine, ki bi se med 7. in 10. julijem v Bytomu skupaj z našo ekipo udeležil še pripravljalnega sestanka pred izmenjavo.

>>> PRIJAVNICA <<<

Več info na: nava.vardjan@dobra-pot.si

VABLJENI!

Projekt se financira iz programa Evropske unije Erasmus+.

Twitter Facebook

Na projekt Prejšnji dogodek