Pisani svet

Nekaj najbolj pomembnega v življenju so vezi med ljudmi. Pletemo jih ves čas, najbolj pa takrat, ko se srečamo in skupaj ustvarjamo. Naš svet je precej pisan. Ustvarjalen. Najbolj pisan pa je, ko se skupaj zberemo odrasli in otroci ter ustvarjamo in se igramo.

Na vsaki delavnici, ki jo pripravimo, nastane mnogo novih in nenavadnih izdelkov. Iz koščka papirja, volne, voska ali lesa nastajajo živali, rastline, razni okraski, inštrumenti in še več.

V drugem delu se ustvarjalna delavnica spremeni tudi v kopico čudežnih svetov igre - od koruznih polj s požrešnimi vranami in jeznimi kmeti, do morskega dna z meduzo, ki s čudežno lovko lovi nič hudega sluteče plavalce, do gromozanske jame, kjer mogočni zmaj čuva svoj zaklad, pogumni vitezi in vitezinje pa mu ga poskušajo ukrasti.

Delavnice Pisani svet so namenjene otrokom vseh starosti, združujejo pa tudi otroški svet s svetom odraslih. Ni lepšega kot videti nasmejane, vriskajoče otroške glasove, ob njih pa presenečene vzklike staršev, ki po nekaj desetletjih skačejo čez vrv ali se lovijo z otroki. Igro imamo vsi v sebi. Ustvarjalnost pa prav tako.

Avtorica besedila: Katyush Manakai, univ. dipl. novinarka

Vodja projekta: Pina Hu, univ. dipl. prof. angl. in nem.

 
Poslušajte predstavitev Pisanega sveta na Radiu Koper. V pogovoru sta novinarka Ljuba Sušanj in Katyush Manakai.