Projekt 'Girls'

Iščemo udeleženke za mednarodno mladinsko izmenjavo na Poljskem.

Projekt "GIRLS" je mladinska izmenjava, ki jo organizira Kreisau-Initiative in v kateri sodelujejo samo dekleta in ženske (tako udeleženke kot članice ekipe). Izvaja se približno vsako drugo leto in vsakič ima drugačno konstelacijo partnerskih organizacij, ki prihajajo iz treh ali štirih držav, letos v projektu sodeluje tudi Zavod Dobra pot.

Namen projekta je okrepiti mlade ženske z ustvarjanjem prostora za izmenjavo idej in izkušenj o temah, ki povezujejo predstavnice nežnejšega spola. Teme projekta se vrtijo predvsem okoli tega, kako so ženske prikazane v medijih in javnem prostoru, pa tudi o vlogah, ki se ženskam pripisujejo v različnih okoljih. Poleg tega udeleženke delajo na svojem glasu in podobi/stilu. V prihodnjih letih je načrtovana tudi obravnava teme duševnega zdravja žensk. V okviru projekta se udeleženke udeležujejo gibalnih,ustvarjalnih in plesnih delavnic, ki so še en element dela, ki krepi občutek ženskosti (npr. hula hoop, improvizacijski ples, capoeira).

Kje? Krzyzowa na Poljskem,
Kdaj? med 18. in 24. avgustom 2024
Za koga? za 7 deklet, starih med 13 in 18 let
Kako? Stroški poti, nastanitve in prehrane so kriti iz programa Erasmus+. Potovanje organizira Zavod Dobra pot, za varnost je poskrbljeno, skupino deklet bo ves čas spremljala izkušena mladinska delavka.

>>> PRIJAVNICA <<<

Podrobnejši program bo objavljen naknadno. V kolikor bo prijav več kot razpoložljivih mest, bomo udeleženke izbrali na podlagi izraženega zanimanja in motivacije, navedenih v prijavnici. Več informacij na nava.vardjan@dobra-pot.si.

Projekt se financira iz programa Evropske unije Erasmus+.

Twitter Facebook

Na projekt Naslednji dogodek
   
Prejšnji dogodek