SKULtivIRAJ SE 2019

Tako, pa je vse pripravljeno, da se spet lahko srečamo. Julija 2019 bomo en teden preživeli skupaj. Izbiraš lahko med dvema terminoma. BODI Z NAMI TUDI TI!

Letos bomo na poletnem taboru SKULtiviRAJ SE zopet raziskovali Kras, njegovo kulturo, pokrajino in njegov utrip. V ta skrivnostni svet bomo vstopili preko zgodb. Zgodbe naših prednikov so del naše preteklosti, ki nam govorijo o tem, kako so živeli, o čem so sanjali, kaj so praznovali, česa so se bali in koga so častili.

Pridi in z nami raziskuj, ustvarjaj, spoznaj nove prijatelje, se spusti v podzemni jamski svet, kuhaj, se igraj in uživaj tudi ti!

Cena celotnega tabora je 260 eur, za drugega otroka velja 30 % popust. Za zagotovitev mesta morate ob prijavi poravnati prijavnino v znesku 100 eur.

*V primeru odpovedi udeležbe na taboru 14 dni pred predvidenim taborom Zavod Dobra pot povrne 50 % prijavnine za tabor, v primeru odpovedi manj kot 14 dni pred predvidenim taborom pa se prijavnina ne vrača.  

 

IZPOLNI PRIJAVNICO TUKAJ IN SE NAM PRIDRUŽI!

 

Komu je tabor namenjen?

Vsem vedoželjnim in ustvarjalnim otrokom od 9. do 14. leta.

 

Kje in kdaj se bomo srečali?

V kraški vasi Pliskovica na Krasu. Bivali bomo v Hostlu Pliskovica, kjer bodo otroci nastanjeni v skupinskih sobah s pogradi. 

Pridružili se nam boste lahko v dveh terminih:

  • od 7. do 13. julija 2019,

  • od 14. do 20. julija 2019.

     

Aktivnosti: 

- odkrivanje zgodb prednikov Krasa in Brkinov,

- odkrivanje kraških značilnosti po Pliskini poti,

- obisk Škocjanskih jam (tabor 1), obisk jame Vilenice (tabor 2) 

- kamnoseška delavnica,

- kamniti zid in pastirske igre,

- pletarska delavnica,

- igre,

- ustvarjalne delavnice,

- gibanje v naravi in orientacija,

- športne aktivnosti,

- tematski večeri.

 

Cilji:

- spodbujanje samozavesti,

- spoznavanje samega sebe,

- krepitev medvrstniških odnosov,

- krepitev komunikacijskih veščin,

- razvoj gibalne učinkovitosti,

- pridobivanje splošnih znanj in praktičnih veščin za življenje.

 

Cena tabora je 260 eur in vključuje:

- strokovno pedagoško vodenje,

- šest nočitev s polnim penzionom v Hostlu Kras Pliskovica,

- ogled Škocjanskih jam in učne poti oz. jame Vilenice,

- vse strokovne delavnice (kamnoseštvo, pletarstvo, folklora),

- vodenje gibalnih delavnic in športnih aktivnosti.

 

IZPOLNI PRIJAVNICO TUKAJ IN SE NAM PRIDRUŽI!

 

Prijave zbiramo do zapolnitve mest. Pohitite, da si zagotovite svoje mesto. 

Kontakt: pina.hu@dobra-pot.si.

 

Oglejte si utrinke s tabora Skultiviraj se 2018

 

O mentoricah

 

Pina Hu – članica sveta zavoda in vodja projektov Pisani svet in Leafy, profesorica angleščine in nemščine, aktivna prostovoljka. Pina ima bogate izkušnje na področju dela z otroki. V letih študija je sodelovala v poletnih in zimskih taborih za otroke in mladoletnike s posebnimi potrebami. Ob delu je opravila izobraževanje za waldorfsko učiteljico. V svojem poklicu se dnevno srečuje z otroki, ki so socialno ogroženi, priseljenci, otroki s posebnimi potrebami ter otroki in mladoletniki, ki imajo različne vedenjske motnje. V letu 2016 se je dodatno izobraževala na temo posebnih potreb (prilagoditve na področju disleksije, ADHD) v Veliki Britaniji. Pridobila je naziv mediatorke in opravila izpit za vrstniške mediatorje – uradno je usposobljena za mentorstvo mladim, ki si želijo postati vrstniški mediatorji. V zavodu Dobra pot vodi projekt Pisani svet, v katerem potekajo ustvarjalno-gibalne delavnice za otroke, in projekt Leafy, ki se usmerja v aktivno vključevanje mladih. Delavnice otrokom omogočajo razvijanje socialnih veščin (npr. medvrstniška in medgeneracijska pomoč, strpnost, sodelovanje itd.). Opravljen ima tudi bolničarski izpit. Pri svojem poklicnem delu vedno išče inovativne pristope za odkrivanje skritih potencialov otrok skozi organizacijo kulturnih dogodkov. V projektih z mladimi je aktivna kot organizatorka, mentorica in povezovalka.

 

Katyush Manakai – v zavodu Dobra pot je vodja odnosov z javnostmi in mladinska delavka. Katyush je waldorfska učiteljica in diplomirana novinarka. Kot učiteljica dela z otroki v osnovni šoli, hkrati pa jo zanima delo z mladimi, zato je mentorica dijaški skupini v Waldorfski gimnaziji, ki ustvarja dijaško glasilo. Njena strast je delo z otroki in mladino, krepitev in razvijanje njihovih sposobnosti, potencialov in samozavesti. Kot mladinska delavka je že sodelovala pri izvedbi mladinskih taborov doma in v tujini, udeležila se je več izobraževanj in seminarjev na temo pripovedovanja zgodb in razvoja gibalnih spretnosti. Kot certificirano učiteljico bothmer gimnastike jo zelo zanimajo igre in gibanje ter vpliv gibanja na celotno človeško telo in zavest. Izkušnje ima tudi z delom z otroki s posebnimi potrebami in drugimi ranljivimi skupinami.

 

Partnerji

Hostel Pliskovica
Park Škocjanske jame

 

 

*

Twitter Facebook

Na projekt Naslednji dogodek