Projekt Izročilo med finalisti za nagrado ARIA

Z udeležbo na slavnostni podelitvi nagrad ARIA 2023 smo postavili še zadnji letošnji mejnik v projektu Izročilo Brkinov in Krasa.

V gledališču du Vaudeville v Bruslju se je 4. decembra 2023 odvila slovesna podelitev nagrad #AriaAwards2023, ki smo se je udeležili tudi mi. Počaščeni smo, da se je naš projekt Izročilo Brkinov in Krasa uvrstil med 24 najbolj navdihujočih praks za razvoj podeželja iz celotne EU. Projekt je bil deležen mnogih pohval in ponosni smo, da smo glas o dragoceni dediščini naše regije ponesli širom Evrope. Izkušnja je bila čudovita in vzdušje neverjetno!

A vedite, da smo na odru v Bruslju stali z mislimi pri vseh vas, ki ste nam v zadnjih dveh letih pomagali ustvarjati projekt Izročilo. Zasluge za to, da smo se postavili ob bok 23 najboljšim projektom iz EU, namreč gredo tudi vsem našim neverjetnim sodelavcem, partnerjem, nastopajočim, pričevalcem, profesorjem, študentom in podpornikom iz Brkinov in Krasa, pa tudi od drugod. Izkušnja dveletnega sodelovanja z vami je tisto najtoplejše, kar nesemo s sabo naprej in kar nam daje pogon in navdih za prihodnje delo. HVALA!

Spodaj dodajamo poimenski seznam vseh posameznikov, ki so prispevali svoj čas in trud v to, da je projekt sploh lahko zaživel. Nekateri ste bili z nami na vsakem koraku projekta, drugi le v določenih trenutkih, a vsak košček šteje!

Hvala tudi vsem tistim, ki ste se v zadnjih mesecih udeleževali naših filmskih večerov, z nami poklepetali, nam dali kakšno novo idejo za filmsko tematiko in pa v novembru oddali glas za projekt! Posebna zahvala gre še Mreži za podeželje za podporo pri imenovanju projekta za nagrado Aria 2023 in njegovi promociji.

Celotno prireditev si lahko ogledate v videu (o projektu #Izročilo med cca 1:00 in 1:10):

 

 

Sodelujoči v projektu:

Jernej Bortolato, Franc Jelušič, Aldo Škerjanc, Viljan Škerjanc, Rudi Lakota, Zoran Lakota, Miloš Ceglar, Dušana Švagelj, Ana Črnigoj, Aleksandra Sfiligoj, Marjeta Malešič, Alma Švagelj, Joško Franetič, Zdenka Franetič, Drago Franetič, Mirjam Frankovič Franetič, Judita Magajna, Darja Kranjc, Franc Drožina, Edvin Drobnjak, Aleksander Furlan, David Terčon, Jože Boštjančič, Vlasta Lozej, Jože Lekše, Silva Perčič, Ivanka Večko, Urška Čehovin, Drago Čehovin, Antonija Boštjančič, Janja Novoselc, Maja Prešeren, Jernej Kastelec, Miša Keskenović, Jelena Uršič, Jasna Klančišar, Žiga Pavlovič, Alen Franetič, Peter Novel, Neža Pohleven, Lorien Landricombe, Karin Vončina, Leila Bizjak, Vlasta Markočič, Sitka Tepeh, Nava Vardjan, Miha Ravbar Vidmar, Kristina Gustinčič, Nik Velikonja, Anže Zajc, Tadej Cerkvenik, Janja Smrkolj, Jasmina Klopčič, Pika Barbara Ciuha, Marko Zevnik, Maja Rodica, Aliy Argashoko, Jožica Ivančič, Katja Kovačič, Monika Stepančič, Maša Sadovski, Andreja Gulič, Tadeja Bogdan, Urška Žerjal, Nika Bratina, Alec Vidmar, Evelin Krajnc, Tadej Morano, Doris Slemič, Jasna Hrib, Sara Šterman, Špela Pišljar, Minea Vrabl, Pika Polona Horvat, Alja Resman, Evelin Čehovin, Ivan Solomonov, Irma Pervanja, Matic Lozej, Tine Seražin, Leon Ambrozelj, Milena Štolfa

#skupaj

objavljeno: 05. 12. 2023

Twitter Facebook(Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020. Projekt se izvaja v okviru Podukrepa 19.2: Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost. Za vsebino je odgovoren Zavod Dobra pot. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Partnerji projekta so Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Jasmina Klopčič in podjetje SVON.)
 
 
 
EKSRP LEADER