Cvetoče police

Zeliščarstvo je starodavna vez med človekom in naravo. Človek je za od nekdaj različne namene spoznaval in uporabljal rastline iz svojega okolja – za dobro počutje, za zdravje, za hrano. S tehnološkim razvojem pa se je to ravnovesje porušilo.

V projektu Cvetoče police se bomo v okviru Zavoda Dobra pot lotili zeliščarskih delavnic v naravi, o spoznavanju in uporabi zdravilnih rastlin v domačem okolju, o prepoznavanju strupenih sorodnih rastlin in o ohranjanju naravnih rastišč.

Vodja projekta in avtorica besedila: Sitka Tepeh, jamska in lokalna turistična vodnica

 
Predstavitev projekta na Radiu Koper - pogovor med Sitko Tepeh in novinarko Ljubo Sušanj:

Blog

Odtis narave

Da si stvari lažje predstavljamo in primerjamo, smo ljudje izumili merilni sistem. Vendar obstajajo pojavi, vrednote, odnosi, ki se jih ne da meriti in ne izmeriti. Eden izmed teh pojavov je tudi odtis narave.

Več

Kako so prišla jabolka v podzemlje

Kako so jabolka pristala v podzemlju je del zgodbe o mokriščih, o tistih predelih zemeljske oble, kjer je mokrota prisotna vsaj del leta, če že ne vse leto. To so najbolj občutljiva in ogrožena območja na našem planetu, ponekod so državno in mednarodno varovana, ponekod pa so samo skriti kotički izvorne raznoživosti narave.

Več

Živost narave

Živost narave je dnevnik ali blog o lepotah in bogastvu narave, o njenih spremembah in o vplivu človeka na ravnovesje v njej. Opisi bodo z Brkinov. Vabljeni k mesečnemu prebiranju.

Več