Projekti

Otip narave

Ročni izdelki iz naravnih materialov prinesejo v vsak prostor lepoto narave in občutek izobilja. Z ohranjanjem ročnih spretnosti jim vračamo vrednost in mesto v življenju.

Pisani svet

Nekaj najbolj pomembnega v življenju so vezi med ljudmi. Pletemo jih ves čas, najbolj pa takrat, ko se srečamo in skupaj ustvarjamo. Naš svet je precej pisan.

rast+

rast+ so semnji, namenjeni izmenjavi naravnega izobilja. Izmenjava naravnega izobilja pomeni, da med seboj udeleženci semnja izmenjamo presežek pridelka.

Cvetoče police

Zeliščarstvo je starodavna vez med človekom in naravo. Človek je za različne namene spoznaval in uporabljal rastline iz svojega okolja – za dobro počutje, zdravje, za hrano.

Pokrajina prednikov

Arheološka dediščina je zapuščina naših prednikov v pokrajini. V naših krajih je zelo bogata in dragocena ter nam priča o življenju ljudi v preteklosti.

Brezplačno pravno svetovanje

Pravni jezik je za mnoge uganka. Da bi ljudem približali pravo in olajšali razumevanje predpisov, organiziramo brezplačno svetovanje za vse, ki ste se znašli v pravni zagati.

LEAFY

LEAFY je projekt za mlade, ki temelji na neformalnem in izkustvenem učenju, povezovanju in skupnemu ustvarjanju. Gre tudi za odkrivanje narave, pokrajin, novih dežel in kultur.