Dan za spremembe - dan za spoštovanje

Zavod Dobra pot in Zavod Sopotniki sta sodelovala v vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe v organizaciji Slovenske filantropije. To je dan, ki spodbuja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe skupnosti, saj so ravno prostovoljske organizacije tiste, ki v težavnih časih zapolnjujejo nastale vrzeli v družbi. 

Naš dan za spremembe je bil namenjenen medgeneracijski solidarnosti - spoštovanju med različnimi generacijami. 

Organizirali smo ustvarjalno delavnico Pisani svet na Delezovi domačiji, v Parku Škocjanske jame. Na njej so otroci najprej poslušali zgodbo Pšenica - najlepši cvet, ki govori ravno o spoštovanju med starejšimi in mlajšimi. Vsi smo zgodbo z radovednostjo poslušali nato pa nas je vodja delavnice pozvala k izdelovanju deteljic iz filca. Otrokom smo tudi povedali, da bodo ti prinašalci sreče postali darilca za naše starejše občane. Zgodba Pšenica- najlepši cvet skupaj z deteljico sta tako postali darilo, ki so ga v obliki pisem prejeli vsi naši starejši občani – naši Sopotniki.

Deteljice smo izdelovali tudi prostovoljci Zavoda Dobra pot in Zavoda Sopotniki ter se skupaj z otroki smejali in veselili!

Ustvarjanju je sledilo gibanje. Tokrat nas je obiskal zmajev bratranec, lovili pa so se tudi pazniki, opice in banane! Imeli smo tudi sodnika. 

Ob koncu delavnice je vsak izmed otrok tokrat prejel lepo darilo obeh zavodov. Deteljice so postale magnetki, v vrečici pa je bilo še nekaj presenečenj.

Imeli smo se neskončno lepo in upamo, da smo tudi vam polepšali sobotno dopoldne!

Želimo si, da SKUPAJ ustvarimo družbo, v kateri bo vsak dan – Dan za spremembe – dan za spoštovanje.

objavljeno: 04. 04. 2016

Twitter Facebook