Projekt Izročilo se poteguje za nagrado ARIA

Nacionalna Mreža za podeželje pri Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, LAS Krasa in Brkinov in Zavod Dobra pot sporočamo, da se je v letošnji izbor finalistov za evropsko nagrado Aria uvrstil tudi projekt IZROČILO Brkinov in Krasa. Zanj lahko glasujete tudi vi!

Natečaj Aria se osredotoča na navdihujoče primere dobrih praks, financirane iz SKP, ki uvajajo inovativne rešitve in spodbujajo razvoj podeželja. Strokovna komisija je v letošnji finale uvrstila 24 projektov iz celotne EU, ki so razporejeni v štiri tematske kategorije. Projekt Izročilo se za nagrado poteguje v kategoriji 'Družbeno‑ekonomska struktura podeželskih območij', poleg tega pa lahko vsi državljani zanj glasujete še v kategoriji 'Glas ljudstva'.

O projektu:

Glavni cilj projekta Izročilo Brkinov in Krasa je bil ustvariti spletno platformo, polno vsebin, ki pripovedujejo zgodbo lokalnega okolja in ljudi. To je zgodba, ki priča o vnemi, predanosti življenju, vztrajnosti in trdoživosti prednikov ter njihovi toplini in človečnosti. Ustvarjena je bila v sodelovanju s širokim krogom lokalnih sodelavcev, društev, pričevalcev in podpornikov. Zgodba o izročilu pooseblja kulturno dediščino samo in kaže na izjemen potencial dediščine kot veziva za lokalno skupnost.

Poleg tega projekt z uporabo interaktivnih vsebin, 3D tehnologije in obogatene resničnosti prikazuje lokalne dediščinske obrti in običaje Brkinov in Krasa na sodoben način in tako dediščino inovativno umešča v sodobni svet.

 

 

> Preberite predstavitev projekta na spletni strani EU CAP Network

Preberite poročilo o tem, zakaj je projekt dobra praksa

O snovalcih:

Projekt smo zasnovali in koordinirali v Zavodu Dobra pot v sodelovanju s številnimi sodelavci. Partnerji projekta so bili Šolski center Srečka Kosovela Sežana (študentje in profesorji Višje strokovne šole Sežana), Jasmina Klopčič kot strokovna sodelavka za pletarstvo in podjetje za spletno programiranje Svon, poleg tega pa so imeli v njem ključno vlogo še podizvajalci Be GR8 Media (video produkcija), Kaspr (komunikacija) ter Pika-Barbara Ciuha (oblikovanje).

Kako lahko glasujem za projekt?

Odprite POVEZAVO, kjer boste našli seznam vseh 24 finalistov. Pomaknite se navzdol in skoraj na koncu seznama boste našli projekt 'The Lore (Slovenia)'. Označite ga s klikom v krogec ob imenu projekta ter nato kliknite gumb 'Submit Now' na dnu strani. Slednje ponovite še na naslednji strani in vaš glas bo zabeležen.

Izbira zmagovalcev:

Zmagovalci natečaja ARIA 2023 bodo razkriti na slovesnosti, ki bo 4. decembra potekala v živo v Bruslju in bo predvajana tudi po spletu. Štiri tematske zmagovalce (enega na kategorijo) bo izbrala strokovna žirija, pri zmagovalcu glede na glas evropske javnosti pa je beseda vaša.

Glasovanje je odprto, zato vabljeni, da glasujete za Izročilo Brkinov in Krasa!

objavljeno: 06. 11. 2023

Twitter Facebook(Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020. Projekt se izvaja v okviru Podukrepa 19.2: Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost. Za vsebino je odgovoren Zavod Dobra pot. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Partnerji projekta so Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Jasmina Klopčič in podjetje SVON.)
 
 
 
EKSRP LEADER