Jesenska rast+

Pričakalo nas je oblačno jutro. A to ni ustavilo naše dobre volje, saj imamo veliko veselja pri organizaciji tega dogodka. 

Posaditi rastlino, skrbeti zanjo, se učiti od nje, biti priča njeni rasti je nekaj najlepšega. Z občani smo delili svoj presežek naravnega izobilja in veseli smo, da so nas obiskali tudi občani sosednjih občin. Ko si podelimo rastline in semena, se vedno vnamejo pogovori in drug drugemu podelimo vrsto nasvetov za boljšo vzgojo rastlin in s tem večji pridelek. 

Ena od obiskovalk nam je povedala, da je natresk izredno zdravilna rastlina. Da lahko njegov listek kar pojemo. Poln je C-vitamina in tako nas bo ohranjal zdrave skozi vso zimo ali pa celo leto. Listek natreska lahko damo tudi v vodo in pustimo čez noč. Ta listek lahko malo stisnemo, tako da se nekaj njegovega soka izloči v vodo tudi na ta način. Zjutraj pa to vodo spijemo.

Hvala vsem obiskovalcem, ki so se udeležili semnja in se družili z nami ter delili nasvete. Upamo, da vam je v veselje se srečati z nami.

Posebna zahvala gre tudi g. Valterju Malovcu, da nam dovoli prirediti semenj rast+ na njegovi parceli zraven Tuša, v Divači.

objavljeno: 10. 10. 2016

Twitter Facebook