Sedma, zadnja poletna delavnica

Zadnja letošnja poletna delavnica je bila spet polna otrok, glasnega žlobudranja in veselega smeha. Za začetek smo se ogreli z nekaj igrami, tistimi, ki smo jih spoznali preko poletja. Nato pa prisluhnili indijanski zgodbi o tem, kako so nastali prvi mokasini. Če še kdo ni vedel, kaj mokasini so, je izvedel danes. Naše prste je po zgodbi čakal nov izziv — da si izdelamo copate. Pa ne mokasine iz usnja, ampak copate iz filca. Dela ni bilo malo, zato smo se ga lotili z vso vnemo. Tako  marljivo smo šivali, da niti nismo opazili, kdaj je ura pokazala poldne in so po otroke začeli prihajati starši in none. A kljub vsemu nam je uspelo, da je vsak dokončal svoj par copat — morda jih bomo lahko obuli tudi za v šolo.

Vsega dobrega je enkrat konec, pravi star pregovor. Kljub temu, da se poletne počitnice počasi končujejo pa dobrega vsekakor še ni konec. Samo za kratek čas se bomo poslovili, nato pa se spet srečamo. Vmes pa se bomo veseli podali v šolo in se tudi tam mnogo novega naučili.

Vsem otrokom, ki so z nami ustvarjali, se zahvaljujemo za vse, kar so med nas prinesli lepega in dobrega, za vse iskrene nasmehe in objeme, za vse iskrive pogovore in predvsem za vso veselje do dela in medsebojnega druženja. Kmalu se spet srečamo. Do takrat pa srečno!

objavljeno: 19. 08. 2016

Twitter Facebook