Naj živi prostovoljstvo

Danes, 5. decembra, obeležujemo Mednarodni dan prostovoljstva, ki ga je leta 1985 razglasila Organizacija združenih narodov. Na ta dan se spomnimo vseh prostovoljcev in njihovega dragocenega prispevka, ki ga dajejo družbi.

»Prostovoljstvo krepi imunski sistem družbe in posameznika in ščiti pred sebičnostjo in apatijo. Prostovoljci so nosilci optimizma, so ljudje, ki se na podlagi lastnih moralnih vrednot in človečnosti odzovejo na potrebe v družbi, so upanje, da imamo kot družba in človeštvo potencial za bolj pravičen razvoj sveta.« (www.prostovoljstvo.org) 

Vsak posameznik, ki deluje prostovoljno in samoiniciativno, prispeva k večji kakovosti življenja, saj drugim prinaša nove možnosti in marsikomu olajša stisko. 

V Zavodu Dobra pot verjamemo, da je želja po prostovoljnem prispevanju nekaj, kar je človeku naravno. Tako kot drevo ustvari dobre sadeže, ki ne služijo samo njemu samemu, temveč vzdržujejo širši cikel življenja, se tudi mi trudimo ustvariti nekaj dobrega in trajnega za vse. 

V letošnjem letu smo tako prostovoljci Zavoda Dobra pot oddelali skupno več kot 500 prostovoljskih ur in izpeljali 74 dogodkov za širšo javnost. Soočili smo se z novimi izzivi, spletli smo nova prijateljstva, podelili mnogo lepih trenutkov z ljudmi vseh generacij. To je tisto, kar šteje. Zavedamo se, da so pristne vezi, ki jih ljudje stkemo med seboj tisto, kar žene svet naprej.

Naj se vsem prostovoljcem vse dobro povrne z dobrim!

Največja nagrada za človekov trud ni tisto, kar bo zanj dobil,

temveč tisto, kar bo postal.

(John Ruskin)

 

objavljeno: 05. 12. 2016

Twitter Facebook