Dediščinske igre v Komnu

V soboto, 18. 6. 2022, smo se udeležili občinskega praznika Občine Komen in na stojnici predstavili najnovejše dediščinske aktivnosti našega zavoda.

Občina Komen vse od leta 2006 v juniju organizira občinski praznik. Dan obeležujejo z osrednjo kulturno-zabavno prireditvijo, na kateri sodelujejo glasbeniki, pevci in drugi ustvarjalci. Na stojnicah ob glavnem prizorišču pa se predstavljajo lokalna društva in zavodi. Na dogodku se zberejo občani vseh starosti v družbi družinskih članov, prijateljev in sokrajanov.

Mi smo se jim letos pridružili, da smo obiskovalcem predstavili novo dediščinsko platformo Duri in našo aplikacijo Zapisi spomina ter jih povabili, da so sodelovali v raznolikih nagradnih igrah.

V igri kamenčkanja so se preizkusili tako mlajši, ki so se z igro prvič spoznali, kot tudi starejši, ki so dokazali svoje spretnosti v njim dobro poznani igri. Nekateri pa so se raje preizkusili pri reševanju dediščinskih križank, ki so vzpodbudile napenjanje možganov pri iskanju pravih gesel. Na koncu dneva smo najboljšim sodelujočim podelili nagrade.

Hvala vsem obiskovalcem, da ste izkazali zanimanje ter z nami delili svoje spomine ali spomine svojih prednikov. Zahvaljujemo se tudi Občini Komen za organizacijo dogodka!

 

objavljeno: 18. 06. 2022

Twitter Facebook 
Ministrstvo za javno upravo(Aktivnosti izvajamo v okviru projekta Digitalni dediščinski inkubator (DDI), ki ga soustvarjamo Zavod Dobra pot, društvo Idrija 2020 in KID KIBLA. Projekt finančno podpira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij.)