Tematske križanke o naravni in kulturni dediščini

V začetku letošnjega leta smo iz ekipe Zavoda Dobra pot na uredništva lokalnih glasnikov naslovili pobudo po tem, da bi v glasnikih redno objavljali poučne križanke, prek katerih bi promovirali lokalno naravno in kulturno dediščino. 

Na naše veselje je bila pobuda dobro sprejeta, tako da je že v prvem marčevskem glasniku Občine Divača bralce čakala nagradna križanka. Z akcijo pripravljanja križank bomo nadaljevali celotno leto 2021, morda celo še dlje.

Namen tematskih križank o naravni in kulturni dediščini je, da starejši in mlajši bralci skoznje spoznavajo in utrjujejo svoje znanje o bogati dediščini lokalnega prostora ter krepijo zavest o tem, kako pomembno je dediščino ceniti, varovati in ohranjati za prihodnje rodove.

Z željo vzbuditi zanimanje za križanke in nagraditi vsaj nekaj od tistih, ki bodo križanko pravilno rešili, smo se s prošnjo po doniranju nagrad obrnili na lokalne obrtnike, podjetja in društva, pri čemer nam je delno pomagala tudi Občina Divača. Tudi tu smo naleteli na prijazen odziv in podporo naši dejavnosti, za kar se najlepše zahvaljujemo.

V letu 2021 so tako nagrade za srečne nagrajence prispevali:

- Jernej Bortolato s. p., kamnoseški izdelki umetnostne obrti;
- čebelarstvo Gombač iz Naklega;
- javni zavod Park Škocjanske jame;
- jamarsko društvo Gregor Žiberna Divača
- podjetje Avtoplus TPS d.o.o. iz Sežane.

Še enkrat hvala tako občinskim uredništvom kot donatorjem za pripravljenost na sodelovanje, vse bralce lokalnih glasnikov pa prijazno vabimo, da razgibajo možgančke z našimi križankami in se potegujejo za lepe nagrade!

objavljeno: 26. 04. 2021

Twitter Facebook 
Ministrstvo za javno upravo(Aktivnosti izvajamo v okviru projekta Podeželje prihodnosti (angl. Rural Future), ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije NVO in prostovoljstva.)