Kaj pravzaprav vemo o praznikih?

Na delavnicah #MladeMisli nas je vedno več in debata postaja res zanimiva ...

Kot napovedano, smo tokratni niz delavnic posvetili raziskovanju praznikov, ki nas čakajo v februarju in marcu. Na drugi delavnici, ki se je odvila 2. februarja, smo že pošteno zapluli v temo praznikov – spraševali smo se, kako jih obeležujemo, kako jih doživljamo, ali so nam pri srcu ali sploh ne in zakaj je temu tako.

Ima Valentinovo sploh smisel ali gre le za nekakšno marketinško potezo, ki je prišla iz Amerike?
Bi morali imeti svoje ljubljene bolj radi ravno na Valentinovo in jim to povedati točno takrat ali je vsak dan primeren za to?
Če imajo ženske Dan žena, kateri praznik pa je posvečen moškim?
Ali Dan žena praznujejo samo poročene žene ali vse, tudi deklice, in zakaj?
Kakšno zgodovino skrivajo ta praznovanja in ali se zgodovinska dejstva odražajo v načinu praznovanja?

Mladi so intenzivno razpravljali o vsem tem in čas je bliskovito minil. Debati se je zopet pridružila članica iz ekipe Zavoda Sopotniki, ki nam bo pomagala pri nadaljnjem raziskovanju praznikov.

Prvi skok v temo praznikov je tako za nami, na naslednji delavnici pa se nam bo pridružila prav posebna gostja, ki bo kaj več o zgodovini teh praznikov lahko povedala iz prve roke. Mi vsi že komaj čakamo!

objavljeno: 03. 02. 2021

Twitter Facebook 
Ministrstvo za javno upravo(Aktivnosti izvajamo v okviru projekta Podeželje prihodnosti (angl. Rural Future), ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije NVO in prostovoljstva.)