Kako praznujemo danes?

Na pustni torek, ko se po stari šegi poslavljamo od zime, smo se ponovno zbrali na že četrti spletni delavnici #MladeMisli in spregovorili o praznikih.

V vsebino srečanja smo se z uvodnim kratkim vprašalnikom, ki ga je pripravila Anja iz ekipe Zavoda Sopotniki, popeljali v praznovanje naših najljubših praznikov. Na vrhu lestvice je pristalo praznovanje rojstnega dne, predvsem zato, ker se takrat zbere v veselem razpoloženju veliko družinskih članov in prijateljev, ki si imajo kaj povedati.

Naša osrednja tema so še vedno trije pomladni prazniki, Valentinovo, Dan žena in materinski dan, o katerih je tokrat spregovorila naša gostja, ga. Sonja Kurir, uporabnica storitev Sopotniki. Mladi so izvedeli marsikatero zanimivost o praznovanjih v preteklosti, tudi o predhodnici praznovanja Dneva žena v nekdanji Jugoslaviji, ženski protifašistični organizaciji AFŽ, ki je bila ustanovljena med drugo svetovno vojno. V živahnem pogovoru so mladi povprašali gostjo tudi o sedanjosti, kako praznuje danes in kako se sooča z epidemijo.

Z obilico premislekov o praznovanju v bodoče, smo srečanje zaključili navdušujoče, saj bo letošnje zavedanje in praznovanje ob Dnevu žena za vse udeležence delavnic drugačno.

Do naslednjič!

 

objavljeno: 17. 02. 2021

Twitter Facebook 
Ministrstvo za javno upravo(Aktivnosti izvajamo v okviru projekta Podeželje prihodnosti (angl. Rural Future), ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije NVO in prostovoljstva.)