Izdelovanje papirja v Rodiku

V soboto, 30. 7., smo se pridružili praznovanju vaškega opasila v Rodiku in pripravili delavnico ročnega izdelovanja papirja iz različnih materialov.

Tokratno delavnico projekta Trajno skladno smo izvajali "Pri Franetovih" v Rodiku, kjer so nam  prijazno odstopili prostor na dvorišču in omogočili dostop do elektrike in vode. Kljub napovedi za slabo vreme in vetrovnemu jutru, se je zbralo kar nekaj vedoželjnih mlajših Rodičanov in udeležencev iz oddaljenejših krajev.

Po natančnih navodilih in predstavitvi ročne izdelave lista papirja, so se udeleženci preizkusili še sami. Pri tem so neizmerno uživali in se čudili nastalim lističem. Najprej smo na sita ujeli posušeno, skuhano in dobro zmleto travo. Ker nas je bilo veliko, si je moral vsak dobro zapomniti, kako izgleda njegov list papirja.

Za naslednjega so udeleženci družno izbrali barvo in dodatke, nastali so močno obarvani modri listi, ki smo jih olepšali z dodatki iz zlatega papirja, suhih cvetov vrtnega cvetja, za srečo pa dodali še deteljo. Udeleženci so bili izredno ponosni na izdelke, ki so nastali izpod njihovih rok.

Sredi ustvarjanja so nas dežne kaplje malo premotile in prestavile pod bližnjo smreko, sušenje naših papirnatih lističev pa smo pospešili kar s fenom za sušenje las.

Hvala vsem udeležencem za skupno izdelovanje papirja iz trave, ki bodo še naprej trajno krasili prostore doma in nas spodbujali k sonaravnemu delovanju na vseh področjih. 

objavljeno: 01. 08. 2022

Twitter Facebook