Pletenje košar z otroki OŠ Srečka Kosovela Sežana

Prvo letošnjo delavnico smo v sodelovanju z učiteljico Tadejo Bogdan izvedli na OŠ Srečka Kosovela v Sežani. Združili smo moči projektov Pisani svet in Otip narave in v petek, 11. 1. 2019, priredili pletarsko delavnico za otroke. Pravzaprav je bilo to že tretje leto zapored, da smo sodelovali z učiteljico Tadejo in z učenci tehniškega krožka.

Tokrat smo pletli košare iz bekinih šib. Za mlade pletarje, ki so se pletilnim materialom srečali že na prejšnjih naših delavnicah, smo vnaprej pripravili leseno osnovo, v katero so potem vpletali bekine šibe po dveh različnih vzorcih. Nekaj časa smo pletli kar s petnajstimi šibami hkrati in tako je hitro nastala stena košare ter s tem tudi končani izdelki.

Otrokom je bilo pletenje košar zelo všeč, česar smo zelo veseli, saj smo tako naredili še en korak naprej k ohranjanju te lepe stare obrti. Marsikateri prednik bi bil zagotovo ponosen na tako lepe izdelke, zato bravo vsem! Na žalost ni bilo časa, da bi se skupaj še igrali, pa vendar smo se imeli zelo lepo. Hvala vsem udeleženim za sodelovanje!

objavljeno: 13. 01. 2019

Twitter Facebook