Prvi video v projektu #MladeMisli

V Zavodu Dobra pot smo se zaradi trenutnih družbenih okoliščin odločili, da naše 'odpadle' mladinske aktivnosti preselimo v splet. Oblikovali nov spletni projekt za mlade z naslovom #MladeMisli, s katerim smo mladim omogočili prostor, da izrazijo svoje misli v trenutnih okoliščinah, da se medsebojno podprejo, spodbudijo in hkrati s tem pošljejo nekaj mladostne svežine in optimizma v svet. Skozi projekt sta jih vodili naši mladinski delavki Pina in Katyush.

Novembra smo pričeli z Zoom delavnicami, ki so se jih udeležili mladi z različnih koncev Slovenije. Na začetku smo se spoznavali, kmalu pa se dotaknili tudi globljih razprav o tem, kako mladi vidijo in doživljajo letošnje nenavadno leto, kaj jim leži na duši, česa si želijo, kaj bi v naslednjem letu spremenili ipd.

Prvi rezultat projekta je spodnji filmček, s katerim so želeli med vas poslati nekaj dobrih misli za praznične dni – za navdih, za motivacijo, kadar je težko, ali pa samo za lepši dan. Uživajte v ogledu!


Za sodelovanje, trud in prijetna druženja se najlepše zahvaljujemo Piki Niki, Neži, Jari, Jerneji in Štefanu! :)

Kaj je namen neformalnega mladinskega dela?
Neformalno mladinsko delo izvajamo z namenom, da v mladih spodbujamo najrazličnejše mehke veščine – krepitev samozavesti, sposobnost povezovanja in sodelovanja, ustvarjalnost, sprejemanje različnosti, prilagodljivost, veščine dela v skupini, samoiniciativnost, inovativnost in še mnogo več. V konkretnem projektu so razvijali tudi svoje veščine uporabe orodij za filmsko ustvarjanje.

objavljeno: 15. 12. 2020

Twitter Facebook 
Ministrstvo za javno upravo(Aktivnosti izvajamo v okviru projekta Podeželje prihodnosti (angl. Rural Future), ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije NVO in prostovoljstva.)