Sešili smo vrečke za sadje in zelenjavo

Društvo tabornikov Rod Kraških J'rt nas je v soboto, 4. 5., povabilo na dogodek Na Krasu je krasno!, ki so ga organizirali v Sežani. Povabilu smo se z veseljem odzvali in izvedli delavnico šivanja vrečk za sadje in zelenjavo.

V taborniški hiški v Parku pri Starem gradu smo se nagnetli okoli velike mize in se najprej pogovarjali iz česa vse si lahko sami sešijemo različne vreče. To so lahko odslužene majice, kuhinjske krpe, prtički ali katero drugo blago. Mi smo se jih lotili sešiti iz mrežaste zavese, ki je zelo primerna za vrečke za sadje in zelenjavo, saj je zelo lahka, močna in prosojna. 

Šlo nam je dobro od rok in zelo smo se morali zbrati, da smo vse pravilno zarobili in zašili. Šivali smo na roke in s tem spoznali, da si tako vrečko lahko sešije prav vsak, nekateri pa so se preizkusili tudi na šivalnem stroju. Zdaj taborniki poznajo tudi šiviljske vozle.

Največje veselje je bilo izbrati trakce in jih potegniti skupaj, saj je bila s tem vrečka narejena. Lepo smo jih še zložili, da jih lahko pospravimo v torbo. Pri nakupovanju bomo sedaj plastične vrečke pustili na polici in s tem doprinesli k čistejšemu okolju, kar je tudi namen vseh vrečk za večkratno uporabo. 

 

objavljeno: 05. 05. 2019

Twitter Facebook