Jeseni nadaljujemo z mednarodnimi aktivnostmi

Se še spomnite projekta Trade Knowledge? Začeli smo ga leta 2019 s partnerji iz Cipra in Finske, a nas je že po nekaj mesecih projektnih aktivnosti ustavila pandemija koronavirusa.

Projekt smo ustvarile tri organizacije, poleg Zavoda Dobra pot še PlanBe iz Cipra in Hyvarila iz Finske, ki se posvečamo ohranjanju in promociji kulturne dediščine ter mladinskim programom. Projekt je bil zasnovan z namenom raziskovanja dobrih praks o tem, kako lahko približamo in povežemo kulturni in mladinski sektor. Z naše strani smo v projekt povabili še Slovenski etnografski muzej in Park Škocjanske jame, ki so se na naše veselje povabilu takoj odzvali. Zadnjič smo se projektni partnerji v živo videli januarja 2020 na usposabljanju na Finskem.

Po letu in pol spletnih sestankov in prelaganja projektnih aktivnosti na "boljše" čase, smo končno lahko znova začeli načrtovati datume za mednarodne projektne aktivnosti. Na današnjem srečanju smo tako naredili načrt in se dogovorili o nadaljnjih projektnih aktivnostih.

Jeseni se bomo partnerji srečali v Sloveniji, da pregledamo, kaj vse je bilo v vmesnem času narejeno oz. pilotno izvedeno v posamezni državi in kakšni so rezultati teh aktivnosti. Nato pa predvidoma spomladi 2022 sledi še zaključna aktivnost na Finskem, kjer bomo zastavili naše sodelovanje za naprej ter zasnovali nove projekte, ki povezujejo dediščino in mladino. Spremljajte nas!

#TradeKnowledge #erasmusplus #mladiindediscina

 

 

 

 

objavljeno: 22. 06. 2021

Twitter Facebook