Zapisi spomina na F3ŽO

V petek, 1. oktobra, smo se z našo novo aplikacijo Zapisi spomina predstavili tudi na že 20. festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Aplikacija Zapisi spomina je namenjena beleženju spominov starejših o najrazličnejših vidikih življenja in kulture v preteklosti. Razvita je bila z namenom okrepiti vključenost starejših v družbo in opozoriti na pomembno družbeno vlogo starejših kot nosilcev izročila.

Po predstavitvi projekta in poslušanju nekaterih pričevanj iz aplikacije Zapisi spomina smo se pogovarjali o tem, kako pomembni so spomini za starejše in koliko modrosti je v njih. Ugotovili smo, da v mnogih primerih nimajo poslušalcev, zato se počutijo osamljene.

Zahvaljujemo se organizatorju za povabilo in udeležencem za iskren pogovor.

Foto: Jana Gombač

objavljeno: 03. 10. 2021

Twitter Facebook 
Ministrstvo za javno upravo(Aktivnosti izvajamo v okviru projekta Podeželje prihodnosti (angl. Rural Future), ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije NVO in prostovoljstva.)