Zapisi spomina v SEM

Ob dnevu odprtih vrat, v nedeljo, 5. septembra, smo na informativni stojnici v Slovenskem etnografskem muzeju predstavili mobilno aplikacijo Zapisi spomina, ki smo jo razvili ob podpori Parka Škocjanske jame in Slovenskega etnografskega muzeja.

Lep sončen dan ni privabil veliko obiskovalcev v muzej, pa vendar smo lahko za aplikacijo navdušili nekaj ljudi, ki so se vanjo registrirali. Veseli so bili majhnega darilca in 50 % popusta pri naslednjem obisku muzeja.

Aplikacija ZAPISI SPOMINA je namenjena beleženju védenj, pričevanj, spominov starejših na najrazličnejše vidike življenja in kulture v preteklosti. Razvita je bila z namenom okrepiti vključenot starejših v družbo in opozoriti na pomembno družbeno vlogo starejših kot nosilcev izročila.

Namenjena je široki uporabi, v njej lahko svoje spomine ali pričevanja starejših objavi vsak in prav tega so se obiskovalci najbolj razveselili, saj bodo lahko svoje dedke in babice o spominih povprašali sami.

Zahvaljujemo se SEM, da nam je omogočil predstavitev in se veselimo novih zapisov v aplikaciji!

 

objavljeno: 07. 09. 2021

Twitter Facebookpinaiskramju Projekt se izvaja v okviru razpisa 'Spodbude za rešitve: Dolgoživa družba', ki ga sofinancirata Stičišče NVO Istre in Krasa – Iskra in MJU iz Sklada za NVO.