Dediščinske igre v Ilirski Bistrici

Letos smo se 24. septembra prvič udeležili Bistriške tržnice, ki je ponovno zaživela po dveh letih premora. Na stojnicah so se tokrat lahko poleg lokalnih pridelovalcev, gostincev in obrtnikov predstavila tudi društva in zavodi.

Na naši stojnici smo obiskovalcem predstavljali dediščinsko platformo Duri in aplikacijo Zapisi spomina. Prav tako smo mimoidoče povabili k spoznavanju dediščine preko različnih iger, ki smo jih pripravili v sklopu projekta DDI.

Najmlajši so se tako urili v igri kamenčkanja, stari igri, s katero so si pastirji kratkočasili dolge dneve na paši. Najvztrajnejši mladi obiskovalci so igro tudi hitro osvojili. Dediščinski kviz in tematske križanke pa so kravžljale možgane vsem generacijam. Nekateri so prav zagrizeno izpolnili vsa gesla, čeprav je bilo potrebno pobrskati globoko po svojem spominu.

Veliko zanimanja je bilo tudi za aplikacijo Zapisi spomina, saj so si obiskovalci z veseljem pogledali na mobilnem telefonu, kako aplikacija izgleda. Marsikdo je izrazil, da je tudi v Bistrici in njeni okolici veliko dediščine in zanimivih zgodb, ki bi jih bilo vredno zapisati.

Zahvaljujemo se organizatorjem, da smo lahko svoje dejavnosti predstavili tudi na bistriškem koncu in vsem obiskovalcem, ki ste izkazali zanimanje za naše dediščinske projekte. Se vidimo naslednjič!

objavljeno: 27. 09. 2022

Twitter Facebook