OD PILARSTVA DO LESARSTVA V ILIRSKI BISTRICI - 2. del

V okviru projekta digitalni dediščinski inkubator smo včeraj izvedli še zadnjo dediščinsko STE(A)M delavnico za srednješolce primorsko-notranjske regije. Z gimnazcijci Gimnazije Ilirska Bistrica smo se tokrat srečali že drugič.

Krovni naslov dediščinskih delavnic za srednje šole se glasi "Od kmeta do delavca", v Ilirski Bistrici pa smo temu dodali še podnaslov "Od pilarstva do lesarstva", saj sta ti dve industriji močno zaznamovali zgodovino Ilirske Bistrice in življenja tamkajšnjih prebivalcev. Dijaki so od prve delavnice, ki je bila septembra, do danes podrobneje pobrskali po zgodovini svojega kraja in v zbirku virtualnega muzeja umestili dodatno zanimivo gradivo.

Že konec marca pa načrtujemo otvoritev digitalnega muzeja "Od kmeta do delavca", ki ga je ekipa DDI zadnjega pol leta soustvarjala skupaj z dijaki sedmih slovenskih srednjih šol.

objavljeno: 02. 03. 2023

Twitter Facebook 
Ministrstvo za javno upravo(Aktivnosti izvajamo v okviru projekta Digitalni dediščinski inkubator (DDI), ki ga soustvarjamo Zavod Dobra pot, društvo Idrija 2020 in KID KIBLA. Projekt finančno podpira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij.)