Izročilo gradu Školj

Na zadnji petek v februarjo smo otvorili niz dediščinskih delavnic za mladino, ki jih bomo v prihodnjih nekaj mesecih izvajali v sklopu projekta Izročilo.

Kot prvo smo obiskali podružnično šolo v Vremah, kjer so se naše delavnice udeležili učenci iz 3. 4. in 5. razreda. Ker v neposredni bližini šole stojijo razvaline gradu Školj, smo tokratno delavnico posvetili ravno temu kulturnemu spomeniku.

Učenci so povedali, da so Školj tudi sami že obiskali in pobrskali za kakšnim zakladom. V dokumentarnem filmu pa so izvedeli še, kdo je na gradu živel in kdaj, zakaj je grad umeščen na skalno pečino, pred kom je nekoč ubranil vaščane in kje so bili izkopani skrivni rovi.

Navdušenja nad vsem videnim in slišanim nikakor ni manjkalo, otroci pa so obljubili tudi, da bodo o pripovedkah iz Školja povprašali tudi svoje none in nonote.

objavljeno: 24. 02. 2023

Twitter Facebook(Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020. Projekt se izvaja v okviru Podukrepa 19.2: Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost. Za vsebino je odgovoren Zavod Dobra pot. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Partnerji projekta so Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Jasmina Klopčič in podjetje SVON.)
 
 
 
EKSRP LEADER