Izročilo: suhozidna gradnja

Po nekajmesečnem premoru smo se oktobra zopet podali na teren s snemalno ekipo - tokrat so jo sestavljali študenti 2. letnika Višje strokovne šole Sežana, ki bodo v šolskem letu 2022/23 intenzivno vpeti v naš projekt Izročilo.

Prvi terenski podvig se je zgodil na akciji suhozidne gradnje v Štorjah, kjer so se zbrali domačini od blizu in daleč, da bi obnovili nadaljnjih nekaj metrov starega suhega zidu ob cesti. Vzdušje je bilo odlično, akcija je več kot uspela, študenti pa so v objektiv ujeli prvih nekaj 'pokrivnih kadrov'.

Čez nekaj dni pa smo posneli še pripoved o tej veščini, ki jo je z nami velikodušno delil domačin David Terčon. Kot je povedal, so bili stari suhi zidovi neme priče prenekateremu dogodku iz življenj naših prednikov, veselim, žalostnim, smešnim in nagajivim. Kaj več o zgodbah, ki jih pripovedujejo zidovi, pa v končnem izdelku, ki ga bodo sestavili študentje.

objavljeno: 19. 10. 2022

Twitter Facebook(Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020. Projekt se izvaja v okviru Podukrepa 19.2: Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost. Za vsebino je odgovoren Zavod Dobra pot. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Partnerji projekta so Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Jasmina Klopčič in podjetje SVON.)
 
 
 
EKSRP LEADER