Pomagamo vam deliti spomine

V pogovorih s starejšimi vedno znova ugotavljamo, da so neizčrpna zakladnica spominov, ki jih je treba ohraniti za prihodnje rodove. Le tako bodo z nami ostali utrinki življenja in naše kulture iz preteklosti.

Ker vemo, da niste vsi tako zelo vešči uporabe pametnih telefonov, računalnika in mobilnih aplikacij, vas vabimo, da se v primeru zagate obrnete na nas.

Če bi želeli z nami deliti svoje spomine ali spomine bližnjih in jih prispevati v zbirko spominov, vam lahko pri tem pomagamo. Do danes smo opravili že mnoge pogovore s starejšimi in zabeležili njihovo pripoved v obliki besedila, zvoka, včasih celo videoposnetka (po želji).

Zato vas vabimo, da nas kontaktirate in z veseljem vas bomo obiskali na domu, da prisluhnemo pripovedi o vaših spominih, ki jih bomo shranili med zapise spomina kot dragoceno ustno izročilo.

Pokličete nas lahko v dopoldanskem času na številko 041-801 415 (Sitka Tepeh) ali nam pišete na elektronski naslov sitka.tepeh@dobra-pot.si.

Oglejte si že zbrane spomine v aplikaciji >> KLIK

 

 

 

objavljeno: 21. 09. 2021

Twitter Facebookpinaiskramju Projekt se izvaja v okviru razpisa 'Spodbude za rešitve: Dolgoživa družba', ki ga sofinancirata Stičišče NVO Istre in Krasa – Iskra in MJU iz Sklada za NVO.