Zapišimo spomine!

Spomladi med 14. in 25. marcem bomo organizirali prvo vseslovensko akcijo zapisovanja spominov starejših, v kateri bo svoje spomine ali spomine o sočloveku lahko delil prav vsak. Prijave so že odprte!

Vabljeni, da se priključite akciji zapisovanja spominov kot prostovoljni zapisovalec ali pričevalec. Vse, kar morate narediti, je, da izpolnite >> PRIJAVNICO.

S sodelovanjem boste prispevali k ohranjanju dragocenega ustnega izročila in nam pomagali pri ozaveščanju o pomenu vključevanja starejših.

Cilj akcije je obuditi medgeneracijske pogovore in vezi, ustvariti prostor za tiste čarobne trenutke, ko se znanje prenaša iz generacije na generacijo, in spomniti, da nam lahko zgodbe iz preteklosti služijo kot zgled, kot opozorilo, kot smerokaz za prihodnost.

Kakšne zgodbe bomo beležili?
Zgodbe o življenju, takšnem, kakršno je bilo. Čisto vsakogaršnja zgodba o življenju v preteklosti je zaklad, omejitev ni.

Vsi prijavljeni boste prek delavnice ali individualno obveščeni o podrobnostih pobude, o tem, kdaj in kako bo potekala, naša ekipa pa vam bo seveda z veseljem na voljo za pomoč in podporo.

Če imate dodatna vprašanja o sodelovanju, nam pišite na info@dobra-pot.si, sicer pa se vidimo in slišimo kmalu!

Naj zgodbe naših dedkov in babic ne gredo v pozabo! 

 

 

objavljeno: 01. 02. 2022

Twitter Facebookhuda-pobuda iskra (Aktivnost se financira v sklopu platforme Huda pobuda, ki jo upravlja Inštitut Danes je nov dan)