Procent za dediščino

Mnogi od vas ste se že udeležili kakšnega od naših dogodkov ali delavnic, slišali za naše dediščinske projekte, se ustavili na naši stojnici ali pa z nami na tak ali drugačen način sodelovali. Če bi nas želeli podpreti, vabljeni, da nam namenite 1 % dohodnine.

Kaj je #enprocent dohodnine?

Vsak davčni zavezanec, ki je rezident Republike Slovenije, lahko v skladu s 142. členom Zakona o dohodnini do 1 odstotek dohodnine nameni za financiranje splošno-koristnih namenov. Takšna donacija nič ne stane, saj gredo ta sredstva sicer nerazporejena v državni proračun. Če pa jih namenite eni od organizacij, ki delujejo v javnem interesu, s tem podprete njeno delovanje in prispevate k razvoju splošnokoristnih družbenih dejavnosti.

Kako namenim 1 % dohodnine?

V spodnji obrazec vpišite svoje podatke, ga natisnite in ga osebno ali po pošti dostavite na najbližji finančni urad. Druga možnost je, da vlogo oddate prek sistema eDavki.

Takšna donacija vas nič ne stane, saj gredo sredstva sicer nerazporejena v državni proračun, nevladniki pa znamo iz malo narediti zelo veliko.

Časa za oddajo je do 31. decembra!

 

 

objavljeno: 02. 11. 2022

Twitter Facebook