Novice

Prvi del košar narejen objavljeno: 07. 04. 2019

Zaključili smo prvi del aprilske delavnice pletenja košar. Pripravljene so osnove za drugi del delavnice, ki bo čez 14 dni. Vabljeni tudi tisti, ki vam tokrat ni uspelo priti!

Ptičje hiške so nared objavljeno: 10. 03. 2019

Zopet smo se mudili v Škocjanskem zatoku, kjer smo z osnovnošolci pletle ptičje hiške. Letos pozimi smo jih malo potrebovali, morda bodo bolj prav prišle naslednjo zimo.

Spletli smo peharje iz… objavljeno: 04. 03. 2019

V začetku marca smo organizirali pletarsko delavnico v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok. Pletli smo peharje iz novega pletarskega materiala, navadnega trsta.

Igriva sobota v Pisanem… objavljeno: 24. 02. 2019

Počitniški čas je tisti, ki vedno napove delavnice Pisanega sveta. To nekateri otroci že dobro vedo in pridejo na domačijo Delezovo. Kje je to? V Škocjanu, zagotovo.

8. februar - slovenski… objavljeno: 08. 02. 2019

Kultura je Slovence v preteklosti povezala v narod, zaradi nje smo obstali ter živimo in ustvarjamo še danes. Kultura nam daje identiteto, hkrati pa odpira vrata in širi obzorja.

Pletenje žbrinc na Taboru objavljeno: 29. 01. 2019

Že večkrat smo sodelovali z Razvojnim društvom Vrhe. Tokrat so nas povabili na Tabor, kjer smo se naučili plesti žbrince - kraške koše za listje. Bilo je prijetno in ustvarjalno.